Mange tror at det å låne penger uten å ha noen inntekt å vise til vil være en umulighet. Det er det nemlig ikke. I skrivende stund finnes det mange forbrukerbanker som spesialiserer seg på nettopp å tilby lån til de som trenger det mest. Men som forbruker skal du være veldig varsom med hvilke banker du tar opp lån hos – det er nemlig store forskjeller på de billigste og de dyreste lånene for personer uten inntekt.

Hvor lenge har du vært eller skal du være uten inntekt?

Bankene er veldig opptatt av hvordan livssituasjonen din er og har vært. Hvis du har gått uten fast jobb i mange måneder uten å se noen fremgang kan dette være noe som gjør at banken har mindre lyst på å gi deg lån. Du skal huske på at forbrukslån og lån uten sikkerhet kun er en tjeneste utstedt av enkelte banker og at man på ingen måte har krav på å få innvilget lån selv om muligheten absolutt er tilstede.

Hvis du nylig har mistet jobben og kan dokumentere et brått inntektstap vil det telle positivt. På samme måte vil det ikke se særlig bra ut dersom du har vært uten inntekt i en lengre periode. Hvis du kan klare å dokumenter at du snart skal få en bedre økonomisk hverdag, så er dette utrolig viktig for banken å få servert svart på hvitt. Det finnes jo mange grunner til at nordmenn havner utenfor arbeidsmarkedet, og i svært liten grad er det fordi arbeidstakeren selv har frivillig sluttet på jobben.

Søk lån på nett

I Norge kan det oppfattes som tabu å være uten inntekt eller å ha dårlig råd. Gleden blir da kanskje stor når du finner ut at du slipper å gå rundt til de forskjellige bankene og presentere deg som inntekts- og arbeidsløs. Alt arbeidet med å få lån gjøres nemlig på nett. Billigeforbrukslån.no er et sted å begynne og en portal som sammenligner og vurderer de fleste lån på markedet.

Det eneste du trenger å gjøre er å klikke deg inn på bankenes nettsider og utfylle enkel informasjon om deg selv. Selve låneprosessen tar ikke mer enn et par minutter og du trenger heller ikke å godta et lån selv om du har fått et lånetilbud i din digitale postkasse. Du vil også umiddelbart bli forespeilet hvordan nedbetalingsplanen ser ut, noe som gjør at du enklere kan begynne å planlegge den økonomiske fremtiden din.

Fikk avslag – hva nå?

Som du kanskje allerede forstår er det en ganske god sjanse for at du får avslag på lånesøknaden din hvis du ikke har inntekt. Dersom du allikevel skulle mene at du kan betjene et forbrukslån, så er det opp til deg selv å prøve å overbevise banken om dette.

Men det kan også være et faresignal dersom du påståelig mener at du er kvalifisert til å få utbetalt penger når ”alle” bankene gir deg rødt lys. Det kan nemlig være slik at du bør skaffe deg midler på andre måter enn å ta opp et lån uten sikkerhet dersom du verken har inntekt eller særlig gode framtidsutsikter hva angår fast jobb.

Et godt tips vil være å søke om en lang nedbetalingstid dersom du står uten inntekt. Det kan kanskje virke irriterende å måtte forholde seg til et forbrukslån over mange år, men det er i hvert fall en bedre og tryggere løsning enn å én dag stå i fare for å få inkassovarsler og det som verre er. Når du først har sagt ja til å få et lån utbetalt bør du også vite at du er personlig ansvarlig for at disse pengene betales tilbake – uavhengig om inntektstapet ditt er langvarig. Det bryr nemlig ikke banken seg noe om.

Se også : http://e24.no/privat/eiendom/slik-faar-du-boliglaan-uten-fast-jobb/23418495