Zen Banking er en tjeneste fra Prefer Finance AS, som i løpet av sin relativt korte levetid, har hjulpet mer enn 10.000 kunder i Norge med forbrukslån. Zen Banking låner ikke ut penger selv, men formidler lånesøker til banker de samarbeider med, for å hjelpe kunden å finne frem til best mulige lånetilbud.

Zen Banking formidler usikrede forbrukslån fra 10.000kr. Og helt opp til 500.000kr. Med en løpetid på alt fra 2 måneder til 15 år. Den nominelle renten starter på 7,9%, men som alltid vil renten du faktisk tilbys, variere ut fra din inntekt, dine økonomiske forhold og om du har en medlåntaker eller ikke.

Som andre låneformidlere, tar Zen Banking imot din lånesøknad og videresender denne til de av bankene de samarbeider med, som de mener vil være best egnet for et lån til nettopp deg og din situasjon. I motsetning til de fleste andre låneagenter på det norske markedet, informerer Zen Banking ikke om hvilke banker og finansinstitusjoner de samarbeider med, hvilket gjør prosessen noe mindre transparent. Selskapet opplyser imidlertid at lånesøknadene de får inn, behandles av selskapet Online24.no, som også er en lånemegler, som i tur samarbeider med flere store banker, inkludert yA Bank, Komplett Bank, DNB og Ikano Bank.

Det er helt uforpliktende å bruke selskapets tjenester, så du kan fint sende inn en lånesøknad og få tilbud tilbake fra en eller flere banker, uten at du forplikter deg til faktisk å takke ja til et av tilbudene.

Formidling av lån med inkasso

Zen Banking har til en viss grad spesialisert seg på å formidle lån til kunder som har registrerte betalingsanmerkninger og inkassogjeld. Gjennom Zen Banking sine partnere, kan selskapet tilby et lån som benyttes til å nedbetale den gjeld som har ført til betalingsanmerkningene, slik at disse slettes. I tillegg kan lånet brukes til å refinansiere inkassogjeld, og andre dyre smålån, som kredittkortgjeld og forbrukslån. Kravet for at Zen Banking kan hjelpe deg med et slikt lån, er at du kan stille sikkerhet i egen bolig, eller at det kan tas pant i nærståendes bolig, for eksempel din samboer eller foreldres eiendom.